Για εμάς

Everything you know about food

Καλωσορίσατε στο στέκι του Βασίλη

Διάβασε την ιστορία μας

 Όλα ξεκινούν μερικά χρόνια πιο πριν, το 1983 όταν ο κυρ Βασίλης, απολύεται από φαντάρος και έχοντας στα χέρια του το πτυχίο μαγειρικής από τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί με αυτό που τόσο αγαπούσε, την μαγειρική τέχνη.

Ο νεαρός τότε Βασίλης όλα αυτά τα χρόνια που έπονται, προσπαθεί σαν σφουγγάρι να τραβήξει και να μάθει όσο πιο πολλά μπορεί, από κάθε γευστική εμπειρία που ζει, από κάθε τι νέο που έχουν να του διδάξουν οι καταξιωμένοι μάγειρες που έτυχε να συνεργαστεί μαζί τους σε διάφορα μαγαζιά.
Το 2001 στην δουλειά γνωρίζεται με την κα Ειρήνη την οποία αργότερα και παντρεύεται.
Και οι δύο δουλεύουν μαζί σαν μάγειροι στο ίδιο μαγαζί.
Το 2009 παίρνουν την απόφαση να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Βρίσκουν μαγαζί στη Πάλιουρα Επανομής στο Κτήμα του Καραγκιόζη και φτιάχνουν ένα οικογενειακό χώρο ζεστό με ένα υπέροχο κήπο. Δίνουνε την επωνυμία στο μαγαζί “ΑΠ.ΕΛ.ΓΕ.ΜΕ.” που σημαίνει (ΑΠανταχού, ΕΛλήνων, ΓΕύσης, ΜΕγαλείον), δηλαδή: το μεγαλείο της γεύσης από όπου υπάρχουν Έλληνες επάνω στη γη. Εκεί θα προσφέρουν πιάτα με παραδοσιακές γεύσεις.
Η επερχόμενη «κρίση» όμως δε τους αφήνει να δώσουν αυτό που έχουν να δώσουν, αυτό που μπορούν και έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτό το ζεστό χώρο προσπαθούν να κρατήσουν ένα ποιοτικό επίπεδο ψηλό και παράλληλα, όσο μπορούν να επιβιώσουν σαν μαγαζί. Μάταια.
Το 2011 παίρνουν εκ νέου την απόφαση να αλλάξουν την έδρα και από την Επανομή, να πάνε στη Περαία να πάρουν το μαγαζί που γνωρίστηκαν και δούλεψαν τόσα χρόνια μαζί.
Ένα μαγαζί εγκαταλειμμένο απ΄ το τελευταίο αφεντικό τους και κατεστραμμένο εσκεμμένα. Έτσι ξεκινούν για να το φτιάξουν από το μηδέν και με προσωπική εργασία σε πολλά πράγματα.
Στις 28 Μαΐου 2011, ανοίγουν δειλά – δειλά, με την ίδια επωνυμία, αλλά με ερμηνεία πιο επίκαιρη (ΑΠελπισμένοι, ΈΛληνες, ΓΕυτείται ΜΕζέδες), για να ξανά-αλλάξει μετά από το Καλοκαίρι και να γίνει “Το Στέκι του Βασίλη”.
Από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα, μέρα με την μέρα όλο και πιο πολύς κόσμος, τους βάζει ψηλά μέσα στην καρδιά του, τους δείχνει εμπιστοσύνη και τους τιμά όσο μπορεί με την παρουσία του.
Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την ψυχή μας.
Και μην ξεχνάτε έχουμε πολλά ακόμη να σας δώσουμε.
Βασίλης & Ειρήνη

Modern Cuisine

Εκδηλώσεις

 Σας περιμένουμε για να κλείσετε την εκδήλωση σας.
Γενέθλια, ονομαστική γιορτή, γάμο, αρραβώνα, βάφτιση, αποφοίτηση έως και 40 – 50 άτομα στην αίθουσα μέσα και μέχρι και 100 – 110 άτομα για τον χώρο στην αμμουδιά.
Ελάτε να διαμορφώσουμε το δικό σας μενού μαζί, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας επιθυμίες και φυσικά όσο γίνεται πιο οικονομικά.

Περισσότερα απο 75 καθιστικά

34

Χρονια εμπειριας

1

Μονιμος Σεφ

372,300

Εξυπηρετηση πελατων

365

Ημερες ανοιχτα το Χρονο

Όλοι μας ...

στις υπηρεσίες σας.

Σπέσιαλ Θαλασσινά

Δοκιμάστε τα Σπέσιαλ πιάτα των Θαλασσινών μας!

Σπέσιαλ Θαλασσινά

Δοκιμάστε τα Σπέσιαλ πιάτα των Θαλασσινών μας!

Learn More

Σπέσιαλ Ψάρια

Μπορείτε να επιλέξετε από τα διαλεγμένα ψάρια μας.

Σπέσιαλ Ψάρια

Μπορείτε να επιλέξετε από τα διαλεγμένα ψάρια μας.

Learn More

Σπέσιαλ Κρεατικά

Αν δεν καλύπτεστε από τα θαλασσινά μας διαθέτουμε και κρέατα.

Σπέσιαλ Κρεατικά

Αν δεν καλύπτεστε από τα θαλασσινά μας διαθέτουμε και κρέατα.

Learn More
A top 10 best seafood restaurant in
Peraia
2022
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ